STARTER VAN DE WEEK: JONKIES GEEFT STARTERS EEN FORUM

STARTER VAN DE WEEK: JONKIES GEEFT STARTERS EEN FORUM
Jonkies in de pers

PAUL HUYSMANS –  6 MAART 2017

Zelf is Yentl Geukens (24) uit Balen ook een starter. In april 2016 begon hij zijn grafisch bureau Gentle Graphix. “Tijdens de oprichting wou ik in contact komen met andere starters, maar die bleken niet makkelijk te vinden”, vertelt hij. Dat bracht hem op het idee om te starten met Jonkies, een platform dat een forum biedt aan andere starters. In oktober ging hij ermee van start.

Dat Yentl Geukens zelf zou gaan ondernemen, stond in de sterren geschreven. Zijn moeder runde een bakkerswinkel en zijn vader een tenniszaak. “Ik ben altijd ondernemend geweest”, zegt hij van zichzelf.

Vooroordeel

Met zijn initiatief Jonkies wil hij andere starters en gevestigde bedrijven aanmoedigen om bewuster te kiezen voor starters wanneer er opdrachten zijn. “Er zijn twee belangrijke redenen die verhinderen dat potentiële klanten voor een starter kiezen”, legt Geukens uit. “Ze zijn moeilijk te vinden via bijvoorbeeld Google. En er heerst het vooroordeel dat ze bijvoorbeeld minder kwalitatief werk leveren. Nonsens uiteraard, maar hoe maak je zoiets duidelijk?”
Via een zoekopdracht kan je op Jonkies makkelijk een starter zoeken die gespecialiseerd is in wat je zoekt. En je kunt een review achterlaten met een beoordeling van het geleverde werk, wat vertrouwen moet geven aan toekomstige klanten.

“Zonder echte reclame te maken heeft zich momenteel al een 80-tal starters uit heel Vlaanderen aangemeld”, vertelt Yentl Geukens. “Het begint te lopen, ook het posten van reviews. Eind dit jaar wil ik aan de 1.000 starters zitten. De volgende stap is het uitwerken van een offertesysteem, waarbij een bedrijf via Jonkies een offerte kan doorsturen aan een aantal potentiële uitvoerders.”

Ideeën zijn er zat om Jonkies nog meer op de kaart te zetten, onder meer de organisatie van netwerkcafés voor starters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met