7 tips om je huid klaar te stomen voor de winterperiode

7 tips om je huid klaar te stomen voor de winterperiode
Beauty & Health Jonkie van de week Tips van leden

Onze Jonkie in de kijker is Tinneke Verlinden van Schoonheidssalon Tinneke. Als bijdrage heeft Tinneke een interessant artikel geschreven over hoe je moet omgaan met je huid in de winter. Met haar 7 tips kom je vast en zeker de winter door, bedankt Tinneke!

Verzorg je huid extra tijdens de winterperiode!

De winter staat weer voor de deur. We hebben de eerste herfststorm alweer achter de rug en het begint steeds kouder te worden. Voor de één heerlijke periode, voor de ander een onvermijdelijk iets wat zo snel mogelijk weer voorbij moet zijn.

Maar in ieder geval hebben we allemaal te maken met een droge huid in de winterperiode, met de onvermijdelijke vraag: Hoe verzorg ik mijn huid in de winter?

Lees snel verder!

Je huid heeft veel te verduren in de winter. Niet alleen droogt je huid sneller uit, maar ook de stofwisseling van de huid is anders in de winter. Ook is de huid minder schoon in deze periode. Allemaal zaken die een extra belasting voor de huid zijn, en zeker speciale aandacht vragen. Want je huid is niet zomaar een velletje, maar het grootste orgaan wat we hebben.

Zuinig zijn op je huid is dus het devies, zéker in de winter!

HuidWat is er anders in de winter?

In de winter gaat je huid zich anders gedragen, als gevolg van de kou en de drogere lucht. Ik zet de gevolgen hiervan even overzichtelijk op een rijtje:

Droge lucht

Doordat de luchtvochtigheid, zowel binnen als buiten, veel lager is dan in de zomerperiode, droogt je huid veel sneller uit. En een droge huid is kwetsbaar en voelt niet lekker aan. De huid begint te trekken en krijgt ook een wat andere kleur.

Vieze huid

In de winter bedekken we onze huid zo veel mogelijk met warme kleding. Hierdoor wordt de huid minder blootgesteld aan de open lucht, waardoor de huid minder fris aanvoelt. Dit is niet alleen een gevoel, maar in werkelijkheid is de huid ook ‘viezer’. Dit heeft niets te maken met hygiëne, maar gewoon omdat de huid minder aan de open lucht wordt blootgesteld.

Stofwisseling

Ook de stofwisseling in de huid veranderd op het moment dat de winter arriveert. Aan de ene kant wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan vetten in de huid door de droge lucht, en aan de andere kant omdat de talgklieren minder effectief zijn bij lagere temperaturen.

Dunnere beschermlaag

Door de hiervoor genoemde verandering in de stofwisseling, is het vette beschermlaagje van de huid tot het minimum geslonken, of soms zelfs helemaal verdwenen. Dit doet zich het allereerst voor in het gezicht en op de handen. Je merkt dit zelf heel duidelijk door een hogere gevoeligheid, en je omgeving ziet dit door een veranderende kleur van de huid.

Het zijn juist deze lichaamsdelen die hier het meeste last van hebben, omdat deze niet of nauwelijks bedekt zijn en dus niet door kleding beschermd worden tegen de kou en de droge lucht.

Schoonheidssalon Tinneke wintertips7 tips om de kou, wind & regen te trotseren:

Tip 1: Reinigen

Reinig je huid elke morgen en avond met de intensieve & verzorgende 3 in 1 Wipe off. Deze omvat een herstellende, romige emulsie die te gebruiken is als cleanser, make-upremover en tonic.

Tip 2: Scrubben

Scrub om de 2 dagen je huid met de Super Foodies Gentle Scrub. Een zachte scrub voor alle huidcondities, voornamelijk voor de gevoelige huid.

Tip 3: Masker

Verwen je éénmaal in de week met de Recovering Mask. Een intensief beschermend en verzachtend masker.

Tip 4: Serum

Voor overdag: smeer je rijkelijk in met de Sensitivity Nutrition Elixer. Deze kalmeert een geïrriteerde en gevoelige huid. Voor het slapen gaan: gebruik je de Beauty Sleep Elixer die de huid jong, strak en elastisch houdt.

Tip 5: Dagcrème

Voor overdag: Ageless Anti-aging Face Cream, stimuleert de celvernieuwing en bevordert de hydratatie van de huid. Voor het slapen gaan: Beauty Sleep Night cream,  is een zachte en rijke nachtcrème voor het gezicht met herstellende en beschermende eigenschappen.

Tip 6: Lippenbalsem

Ageless Sealing & Healing Lip Balm, een superieur lipproduct met 3-voudige werking. Hydrateert langdurig en verminderd rimpeltjes rond de mond, beschermd de lippen tevens tegen kou en uitdroging.

Tip 7: Ageless mist

Is een uiterst hydraterende, opvullende, ultra zachte en kalmerende mist. Het zorgt niet alleen voor een extra stukje verzorging, je kan het na het aanbrengen van je make-up ook gebruiken als fixing spray waardoor je look uren lang perfect blijft!

Met dank aan Jonkie Tinneke Verlinden van Schoonheidssalon Tinneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met